duminică, 10 iunie 2012

Săptămâna asta (2)

1.Am văzut:

  • Filme: My sassy girl. A fost ok, cu toate că mi s-a părut exagerat/foarte exagerat pe alocuri. 
"If we never see each other again...And you're out walking one day and you feel a certain presence beside you...that will be me, loving you, wherever I am."
 

An affair to remember. A fost frumos. Are farmecul filmelor clasice. Cu toate astea, nu mi-a plăcut orgoliul protagonistei, dus la extrem și pus înaintea unor sentimente mult mai puternice. Ce mi-a plăcut mult? Cary Grant (e atât de șarmant omul ăla chiar și la 53 de ani, atâți cât avea atunci când a fost făcut An affair to remember), scena sărutului de pe scară și ținutele eroinei principale, pe care le-am admirat pe tot parcursul filmului.

"Everything comes to easily to him. He's always attracted to by the art he isn't practising, the place he hasn't been, the girl he hasn't met."

Una dintre ținutele care m-au fermecat



Closer. A fost a doua oară când l-am văzut și mi-a plăcut la fel de tare. E interesant faptul că deși e un film extrem de sexual nu conține nici măcar o scenă de sex. Îmi plac foarte mult scenele cu Natalie Portman și Clive Owen (care e un bărat tare atrăgător fără să fie frumos în sensul clasic). Sunt pline de erotism din ală mișto, puțin vulgar pe alocuri (aveți clipul mai jos). Ce să mai zic? Îl ador, îl ador, îl ador! Aa, era să uit: melodia de pe coloana sonoră (Damien Rice - The Blower's Daughter) mi-a marcat adolescența.

"No one will ever love you as much as I do. Why isn't love enough?"

"It's the only way to leave.  <<I don't love you anymore. Good bye!>>"

"Yes, I saw her naked. No, I did not fuck her."






Lost in translation. Cu toate că a fost nominalizat la nu știu câte premii, a obținut chiar și un Oscar și e foarte apreciat de cinefili, eu am un singur cuvânt pentru el: PLICTISITOR.


  • Seriale: Am început să mă uit la Lie to me. Am văzut patru episoade. E foarte tare. Dar încep să devin cam paranoică din cauza lui (sau să zic datorită?). Am văzut și ultimul episod din Gossip Girl. (slăbuț).
"That's a lie."

2.Am citit:

  • în continuare Iubita locotenentului francez. Cartea asta nu a reușit să mă vrăjească, așa cum a făcut-o Magicianul, dar îmi place. Pâna acum mi-am dat seama de un lucru lecturând-o: nu-l voi citi niciodată pe Tennyson. 
         Am găsit și un citat care îmi place foarte mult:

"Romancierii scriu  însă din o mie și unul de motive diferite: pentru bani, pentru glorie, pentru cronicari, pentru părinți, pentru prieteni, pentru cei dragi; din orgoliu, din mândrie, din curiozitate, din amuzament; întocmai cum tâmplarilor pricepuți le place să facă mobilă, la fel cum bețivilor le place să bea, așa cum judecătorilor le place să judece procese, sau sicilenilor să-și descopere mitraliera în spinarea unui dușman. Aș putea umple o carte cu aceste motive, valabile toate, chiar dacă nu pentru toți. Un singur motiv ne e comun tuturor: dorim să creăm lumi la fel de reale, dar altfel, ca lumea care există. Sau care a existat."


3.Am fost:

  • La nuntă. Mirele și mireasa au fost superbi.
  • La vot. A fost prima oară.

2 comentarii:

  1. daca nu ai vazut Last Night ...ar trebui:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru recomandare! M-am uitat acum la descrieri pe Cinemagia si IMDB si suna cel putin tentant.

      Ștergere